Reiki

Wat is Reiki


Reiki is een onvergelijkbaar eenvoudige methode om met een alles omvattende en doordringende, genezende energie om te gaan. Reiki is een daad van Liefde en aandacht. Een menselijk aanraken met lichaam en / of geest met de intentie om op deze manier het leed van een ander (mens, dier of plant) te verzachten. Door de menselijke aanraking kun je genezende kracht, warmte en zorgzaamheid doorgeven.

De meeste mensen doen dit al automatisch: als een kind valt en ergens pijn heeft geeft moeder een kusje op de pijnlijke plaats. Als iemand verdriet heeft leg je een arm om de schouder van deze persoon. Bij mens en dier straalt het levende lichaam een warme, levende energie uit. Het is een dynamische energie die altijd in beweging is. In en om alles en iedereen heen. Deze energie is levenskracht. De alles doordringende activerende energie van het heelal. Deze energie wordt hier Ki genoemd. In vele culturen heeft het vele namen zoals bijvoorbeeld Ch’i, Mana, Prana en Orenda. Ki is een soort electrische energie die het levende organisme in stand houdt en de staat van gezondheid bepaalt. Als Ki het levende organisme verlaat is ook het leven weg. Het is ook de essentiële levensenergie van de aarde, planten, sterren, kortom het hele universum. Het is de biomagnetische energie van de aura.


Inwijding.

De persoon die ingewijd is in Reiki heeft zijn of haar energiebanen laten openen zodat er verruiming ontstaat en dus de Ki er gemakkelijker doorheen kan stromen. Het is dan als door een kanaal met de bron verbonden. Hier bestaan wederom vele benamingen voor. Je krijgt per inwijding dus een steeds sterkere band met het onmetelijke. Het verhoogt ook de positieve kracht om deze te gebruiken voor jezelf en anderen. Deze inwijdingen geven voor jezelf in eerste instantie een healing en zuivering. Dit kun je o.a. merken door ontgiftingsverschijnselen, je moet vaker naar het toilet, je droomt intensiever, loopneuzen, je wilt minder snoepen etc. En toch voel je jezelf daar goed bij! Er komt namelijk meer KI-energie de aura binnen en maakt het schoon en dus ook je lichaam. De negatieve energie stroomt beter door en vloeit  beter af. De duur van dit reinigingsproces is per individu verschillend. De behandeling van jezelf brengt je weer in evenwicht. Een dagelijks zelfbehandeling en het behandelen van anderen versnelt het proces om weer snel in balans te komen.

Mijn inwijdingen vinden plaats in huiselijke omgeving en in kleine groepjes (max 6 personen). Er zijn 3 graden te behalen en de 3de graad bestaat uit een A en B gedeelte. Een inwijding duurt 2 dagen namelijk op een zaterdag en zondag. Als je alle graden hebt mag je jezelf Reiki master noemen en andere inwijden in Reiki.

De graden waarin ik ingewijd ben zijn volgens het Usui en Moki systeem.

Heb je interesse of wil je meer informatie, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Zie contactinfo.