Massagevormen     
Ontspanning met Massage

De ontspanningsmassage is een heerlijk zachte massage met veel effleurages (zacht strijken over de huid) die aangevuld worden met zacht geurende etherische olie.

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen optreedt als reactie op externe prikkels. De gevolgen van stress zijn zowel lichamelijk als geestelijk. Ook is er positieve stress als men zich geestelijk en lichamelijk voorbereid op een wedstrijd, een bijzondere prestatie op het werk enz. Na enige tijd verdwijnt deze spanning weer en keert het lichaam terug in een toestand van rust. Als een mens te lang stress ervaart of als deze te intens is, kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor lichaam en geest.

Allerlei klachten kunnen het gevolg zijn, zoals hoofdpijn, arm- of schouderklachten, maar ook bijvoorbeeld maagklachten.


Een regelmatige massage is zeer geschikt om dit te voorkomen.

Ontspanning is dus uitermate belangrijk. Je kan het vergelijken met een elastiekje. Een elastiekje kan heel lang meegaan, ook al wordt eraan getrokken. As er maar perioden van ontspanning zijn. Als een elastiek te lang onder spanning zit neemt na een tijdje de veerkracht af. De rek is eruit.

Ontspanningsmassage heeft een zeer positief effect op de bloedsomloop, vochthuishouding en een verbeterde ademhaling, welke rust brengt en stress verlichtend werkt. De spieren krijgen een juiste tonus en het zenuwstelsel wordt gesterkt. Je voelt de spanning van je schouders glijden, die pijnlijke rug voelt ineens weer prettig en koude handen en voeten zijn plotseling weer warm. En dan realiseer je je hoe helder en rustig je gedachten zijn. Een verademing voor lichaam en geest.

De massage is een genot voor het lichaam met een heerlijk ontspannend, zuiverend en reinigend effect, die lichaam en geest emotioneel op ons gemak laat voelen en in evenwicht brengt. Deze massage kan gecombineerd worden met een energetische massage om een diepere ontspanning te bereiken. Daarnaast gebruik ik aromatherapie, om de diepe innerlijke rust te versterken en behouden. De olie die ik hierbij gebruik stel ik zelf samen.

Wilt u meer informatie hierover of eventueel zo’n heerlijke massage ondergaan aarzel dan niet om mij te bellen, mailen of faxen. Ik sta u graag op alle mogelijke manieren te woord.