Massagevormen     
Klassieke Lichaamsmassage

De  basisgrepen:

Klassieke Massage is een verzamelnaam voor diverse soorten massagetechnieken. Zoals de naam “klassiek” al suggereert zijn dit zeer beproefde technieken die al duizenden jaren oud zijn. In Nederland is dit momenteel de meest gebruikte vorm van massage. In feite zijn alle grepen onder te verdelen in 7 groepen, te weten:

  • Intermitterend drukken
  • Strijkingen
  • Knedingen
  • Fricties
  • Kloppingen
  • Schuddingen
  • Huidschuiven


1. Intermitterend drukken:
Doordat de masseuse herhalend druk geeft op het lichaam krijgt ze een goede indruk van het onderliggende weefsel. Intermitterend drukken is daarom een van de eerste technieken die je gebruikt bij aanvang van de massage. Het heeft vooral effect op de bloed en lymfecirculatie.


2. Strijkingen:
Met een strijking verplaatst de masseuse steeds één of meerdere handen over de huid. Daarbij geeft ze een constante druk, de onderliggende spieren worden door de strijkingen opgewarmd. Hierdoor kun je de conditie van de huid verbeteren, het bevordert de ontspanning, maakt de huid los ten opzichte van het bindweefsel en het stimuleert de doorbloeding.


3. Knedingen:
Met een kneding bereikt de masseuse meestal het grootste effect van de massage. Deze techniek is vooral gericht op het losmaken en ontspannen van de spieren. Aan de wijze waarop de kneding wordt uitgevoerd kun je de kwaliteit van de masseuse herkennen. Knedingen stimuleren de spieractiviteiten, verbeteren de bloedsomloop, voeren de afvalstoffen af en beïnvloeden de tonus van de spier.


4. Frictie:
Bij  fricties (wrijvingen) zal de masseuse veel druk moeten uitvoeren om de onderliggende weefsel te kunnen beïnvloeden. De meeste wrijvingen worden uitgevoerd met de vingertoppen of de duim, de huid beweegt in een cirkelvorm of dwars ten opzichte van het onderliggende weefsel. De “knopen” worden eruit gewreven waardoor de verklevingen loskomen, ook verbeterd het de doorbloeding en stimuleert het de stofwisseling.


5. Kloppingen:
Als een masseuse kloppingen geeft met het juiste ritme en druk, worden ze als heel plezierig ontvangen. Dan zijn kloppingen als het ware een niet weg te cijferen onderdeel van een stimulerende massage. Kloppingen worden meestal gegeven met een hoge frequentie en een kort aanrakingsmoment op de huid. Deze activeren het “zenuwstelsel”, ontspannen het lichaam en stimuleren de doorbloeding.


6. Schudding:
Met het schudden breng je het lichaam in beweging met een stevige trilling op het spierweefsel.

Het doel in het schudden is vooral om de grotere spiergroepen te beïnvloeden. Je kunt direct of indirect schudden, de één beïnvloed een spiergroep de ander brengt een been, pols of enkel in beweging. Doel: Losmaken van gespannen spieren, eerste hulp bij kramp, versoepelen van de gewrichten en algehele ontspanning.


7. Huidschuiven:
Huidverschuivingen zijn een vast onderdeel van de massage van de rug. Deze is met name geschikt om het onderliggende bindweefsel losser te maken van de huid, dit activeert tevens de doorbloeding.


Klassieke massage is een fysieke lichaamsmassage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Dit houdt in dat het  tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam. Dit kan versterkt worden door het toepassen van aromatherapie tijdens de massage.


Bij ELI-AN  kunt u naast klassieke massage tevens terecht voor een energetische massage en voor een ontspanningsmassage. De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam communiceert. Men kan daardoor een beter inzicht verkrijgen in de eigen emoties en de effecten die deze hebben op het lichaam.

Wilt u meer informatie hierover of eventueel zo’n heerlijke massage ondergaan aarzel dan niet om mij te bellen, mailen of faxen. Zie contact info. Ik sta u graag op alle mogelijke manieren te woord.